1 Nisan 2012 Pazar

önsöz

        
        İçinde yaşadığımız ortamda, yaşlı dünyamızın tarihinden, uzayın derinliklerinden, doğaüstü güçlerden ve yeryüzünü paylaştığımız diğer canlılardan kaynaklanan birçok cevapsız soru yüzyıllardır insanoğlunun zihnini kurcalamaktadır. Sözkonusu sorularla ilgili olarak, bunların ilk ortaya atıldığı çağlardan başlamak üzere birçok araştırmacı incelemeler yaparak fikirlerini ortaya koymuş, ilgili otoritelerce sayısız resmi açıklamalar yapılmış, bazıları için özel inceleme ekipleri ile projeler başlatılmış ve bu sorular hakkında çok sayıda roman, makale, gazete veya dergi haberleri kaleme alınmıştır. Ancak genellikle, bunlardan bazıları gerçeklere uygun olduğu halde pek dikkate alınmamış, tersine, gerçeğe aykırı deliller içeren, yanlış yönlendirici ifadeler bulunan, spekülatif amaçlı olan anlatımlar ise zaman zaman dünya çapında tartışmalara yol açmıştır. Tabiidir ki bilhassa spekülatif yorumların, insanoğlunun doğaüstüne olan merakı sebebiyle ilgi görmesi, birçok kişiyi bazı delilleri görmezden gelerek, bazı gerçekleri de bile bile çarpıtarak alabildiğince olağanüstü teoriler kurmaya itmiştir. Halbuki konuyla ilgili bütün gerçekler ortaya konulduğunda mantıklı bir yaklaşımla fenomenlerin ve soruların bir çoğu açıklanabilmektedir. Fakat bu arada gerçekten hiçbir şekilde açıklanamayan olayların da olduğunu kabul etmek zorundayız.

         Bu kitabı kaleme almadaki temel amacım, üzerinde sayısız spekülasyon yapılan bu konular hakkındaki gerçek bilgileri ve verileri toplayıp, gerçek olmayanları ayıklayarak, temel bir amaç uğruna yönlendirecek, kelime oyunu yapılan hiçbir cümle kurmadan okurlarıma iletmektir. Bu arada sıraladığım bilgilerin ışığı altında bazı konularda kişisel yorumdan kaçınırken, bana göre nedeni çok açık bir şekilde görülen bazılarında ise, görüşlerimi paylaşmayabi¬lecek olan okurlarımın hoşgörüsüne sığınarak şahsi kanaatlerimi de belirttim. Tabiidir ki bu konuda gelecek yılların beni haklı çıkarabileceği gibi, haksız çıkarma ihtimalinin de bulunduğunun bilincindeyim.

         Bazı konularda tamamen fiktif olduğu açıkça görülmesine rağmen detaya inmemin sebebi, konuların ele alınış ve yorumlanış biçimlerinin, bazı delillerin biraz çarpıtılmasının veya gözardı edilmesinin, bir amaç için yönlendirici cümleler kullanılmasının, olayları aslından nasıl saptırdığını basit bir şekilde göstermek ve karşılaşılan bu tip yeni iddialar, konusunda fikir sahibi olurken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında genel bir bakış açısı vermektedir.

             Kitabımı planlarken konulara hakimiyeti kolaylaştırmak açısından değişik kategorilerdeki fenomenleri altı bölümde topladım. Ve ele aldığım konularla ilgili olarak somut veriler yanında değişik çevrelerin görüşlerini, yorumlarını , açıklama ve teorilerini hep beraber yazmaya çalıştım. Özellikle "Ruhani Dünya" bölümü altındaki metafizik, paranormal konularda bütün ilahi dinlerin görüşlerini en doğru şekilde verebilme açısından Hristiyan ve Musevi din alimleriyle görüştüm. Kanımca, 3 yıllık titiz bir çalışma sonucunda hazırlayabildiğim “Gizemli Dünya’da yer alan konular hakkında gerçek bilgileri ve çeşitli çevrelerin yorumlarını öğrenmek isteyen okurlarımız yeterli izahatları bulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder